Нардеп Горбунов пропонує залишити на Кіровоградщині лише три райони

Перегляди: 11131

Народний депутат з Кропивницького Олександр Горбунов («Народний фронт») пропонує залишити на території Кіровоградської області лише три райони.

Він виступив співавтором відповідного законопроекту, текст якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До складу Кропивницького району, на думку авторів проекту, слід включити Долинський, Новомиргородський, Олександрівський, Бобринецький, Знам’янський, Новгородківський, Компаніївський та Устинівський райони.

Ще одним новоутворенням має стати Олександрійський район, до складу якого повинні ввійти Петрівський, Онуфріївський та Світловодський.

Третій район пропонується створити з центром у Голованівську, до нього планується приєднати Благовіщенський, Вільшанський, Гайворонський, Добровеличківський, Маловисківський, Новоархангельський та Новоукраїнський райони.

При цьому «межі Кіровоградського, Олександрійського, Голованівського районів встановити по зовнішній межі територій міських, сільських, селищних територіальних громад районів, що увійшли у їх склад».

Проект закону передбачає приєднання районних рад до трьох нових. «Кіровоградська, Олександрійська, Голованівська районні ради є правонаступниками прав та обов’язків районних рад, що приєднуються до них», - йдеться в документі.

Крім Горбунова, законопроект ініціюють народні депутати Микола Федорук та Андрій Река (обидва - теж «Народний фронт»).

Нагадаємо, 20 листопада Верховна Рада підтримала перейменування Кіровоградської області на Кропивницьку. Законопроект уже надійшов на розгляд Конституційного Суду.

Перед цим народні депутати перейменували Кіровоградський район.

14 липня 2016 року парламент перейменував Кіровоград на Кропивницький.

Один з ініціаторів перейменування Кіровоградської області та Кіровограда - Олександр Горбунов.