Аеродромну інфраструктуру в Кропивницькому приведуть до міжнародних стандартів

Перегляди: 1370

Льотна академія Національного авіаційного університету реалізує у Кропивницькому серед інших два проекти, які стосуються як навчального закладу, так і обласного центру.

Про це СBN розповіли в прес-службі ЛА НАУ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перший - проект з розвитку освітнього потенціалу в авіаційній галузі. В його рамках закуплять два навчальні літаки, сертифікованих державіаслужбою, а також відновлять ресурс ліката Л-410. Це універсальний двомоторний літак для місцевих повітряних ліній.

Другий проект стосується створення авіаційного кластеру як точки зростання економіки регіону. Він передбачає приведення до європейський стандартів аеродромної інфраструктури, а саме відновлення протипожежних автомобілів, придбання технічних засобів охорони аеродрому, снігоприбиральної машини, автомобіля швидкої медичної допомоги. Крім того, проведуть реконструкцію огорожі аеродрому, диспетчерського пункту , світлосигнальної системи.

Приведення аеродрому до європейських стандартів надасть можливість отримання аеропортом міжнародного статусу, і, відповідно, внесення в усі міжнародні довідники.

Сертифікованих фахівців Кропивницький має.

Проекти реалізуються за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. На кожен з них виділили по 12 мільйонів гривень. Впроваджені в життя вони будуть до кінця 2019 року.

Нагадаємо, наразі міністерство інфраструктури опрацьовує проект добудови у Кропивницькому злітно-посадкової смуги, на яку зможуть сідати «Боїнги».