Волонтери планують встановити у Бобринцi пам’ятник загиблим АТОшникам

Перегляди: 1115

У Бобринцi планують встановити пам’ятник загиблим героям АТО, iдею запропонували тамтешнi волонтери Олександр Вороний, Сергiй Нiкiтюк i Антонiна Горбанець.

Про це пише «Кiровоградська правда».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Iдея створення пам’ятника виникла давно. За стiльки рокiв вiйни на cходi треба, щоб було мiсце, куди можна прийти i покласти квiти, згадати загиблих героїв. У сусiднiй Компанiївцi ще рiк тому встановили пам’ятник загиблим АТОшникам. Тож наша iнiцiативна група запропонувала i в Бобринцi поставити меморiал», – розповiв волонтер Сергiй Нiкiтюк.

Довго не шукали, хто мiг би втiлити iдею в життя. Звернулися до львiвських архiтекторiв, якi проектували пам’ятник у Компанiївцi. Там запропонували кiлька варiантiв. Зупинилися на одному з них. Це восьмиметрова мармурова арка, обрамлена калиною. У композицiї зображена дiвчина, яка проводжає хлопця на вiйну, i маленька дiвчинка, яка тримає в руках голуба.

Iншi бобринчани пропонували встановити танк, який би став пам’ятним знаком загиблим героям. Який варiант затвердить громада, стане зрозумiло пiсля сесiї районної ради, яка вiдбудеться 14 грудня.

На виготовлення i встановлення пам’ятника, за попереднiми пiдрахунками, потрiбно 1,2 мiльйона гривень.