На Кіровоградщині засудили жінку, з вини якої у ДТП загинув її чоловік

Перегляди: 1838

20 липня 2018 року прибиральниця КП «Управління будинками при міській раді», сіла за кермо несправного «ВАЗ - 21099», не вибрала безпечної швидкості та скоїла ДТП.

Про це йдеться в матеріалах Єдиного державного реєстру судових рішень, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Рухаючись дорогою з боку села Гаївка Кропивницького району в напрямку обласного центру, на відстані близько 500 метрів до перехрестя з автодорогою Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя автівка з’їхала з дороги та перекинулася у кюветі.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажир ВАЗу - чоловік водійки - загинув.

Обвинувачена свою вину визнала частково. Не заперечувала фактичні обставини справи, проте зазначила, що, коли сідала за кермо, не знала про технічні неполадки автомобіля, оскільки цим займався її чоловік, який і загинув в аварії.

27 грудня 2018 року Кіровоградський районний суд визнав жінку винною у вчинені злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України та призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на один рік.

Згідно зі ст. 75 КК України, суд вирішив звільнити від відбування призначеного їй основного покарання з випробуванням строком на один р