У Кропивницькому мобільна бригада надаватиме допомогу жертвам насильства

Перегляди: 966

У Кропивницькому створять мобільну бригаду, яка надаватиме соціально-психологічну допомогу постраждалим від насильства.

Таке рішення сьогодні, 8 січня, прийняв виконавчий комітет міської ради, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив депутат Олег Краснокутський, це дозволить оперативно допомогти постраждалій особі. Згідно зі статутом, мобільна бригада екстрено втручатиметься у ситуацію, надаватиме психологічну допомогу та всю необхідну інформацію щодо отримання медичних, соціальних, психологічних, правових послуг та безпосередньо про надавачів таких послуг.

Мобільна група також займатиметься інформаційно-просвітницькою діяльністю серед населення щодо форм, проявів та наслідків насильства, аби у людей формувалося нетерпиме ставлення до таких явищ.

До складу мобільної групи включили директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також провідного психолога та соціального педагога центру, представника ювенальної превенції патрульної поліції, дільничного офіцера, головного спеціаліста сектору соціального та правового захисту дітей управління з питань захисту прав дітей міськради.