В Олександрiї зросла вартiсть проїзду в мiському транспортi

Перегляди: 916

Сьогоднi, 17 сiчня, виконавчий комiтет мiської ради Олександрiї встановив новi тарифи на перевезення пасажирiв у мiському транспортi.

Про це CBN поiнформували в прес-службi мiської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Вiдповiдний проект пройшов процедуру регуляторного акту: був оприлюднений у газетi та пройшов обговорення. Населення традиційно не дало нiяких пропозицiй. Перевiзники ж запропонували мiськiй радi збiльшити проїзд: по мiсту до 7-8,5 грн, до Пантаївки 12-15 грн, до Олександрiйського – до 11 грн», - йдеться в повiдомленнi.

Для вивчення питання створили спецiальну комiсiю з обстеження пасажиропотоку та перевiрки тарифу.

У результатi проведеної роботи управлiння економiки мiської ради з урахуванням подорожчання ПММ на 4-5%, збiльшення мiнiмальної заробiтної плати з 3723 до 4173 грн надало розрахунки тарифу з рентабельнiстю 15%.

Таким чином, вартiсть проїзду по мiсту розрахували в розмiрi до 6,5 грн, до Пантаївки – до 12 грн, до Олександрiйського - до 11 грн. При цьому перевiзники повиннi виконувати умову – виплачувати заробiтну плату: водiям не менше 7900 грн, кондукторам - не менше 4173 грн.

Пiсля обговорення питання члени виконкому прийняли рiшення встановити тариф на проїзд, запропонований управлiнням економiки мiської ради. Рiшення набирає чинностi з дня його оприлюднення.