Центр первинної допомоги №1 Кропивницького - один з лідерів з отримання коштів від Нацслужби здоров’я

Перегляди: 1297

Центр первісної медико-санітарної допомоги №1 Кропивницького отримав від Національної служби здоров’я України 4,79 млн грн.

Більше - 5,7 млн грн. - НСЗН виплатила лише ЦПМСД №2 Мелітополя, інформує сайт Міністерства охорони здоров'я.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповіла CBN начальник управлiння охорони здоров’я мiської ради Оксана Макарук, договір з закладами первинки Кропивницького Національна служба підписала на початку січня.

Кропивничани з лікарями Центру первісної медико-санітарної допомоги №1 уклали майже 86 тисяч договорів. Таким чином, у середньому кожний з 73 терапевтів, сімейних лікарів чи педіатрів обслуговуватиме близько 1180 пацієнтів.

Ці майже п'ять мільйонів гривень Центр отримав на січень. Кошти витратили на заробітну плату, придбання витратних матеріалів та необхідного лабораторного обладнання. Кошти на оплату комунальних послуг медзакладам надає місто.

«Заробітні плати лікарів коливаються від 10 до 18 тисяч у залежності від кількості підписаних декларацій. Зросла мінімум удвічі зарплата і у медичних сестер», - розповіла Оксана Макарук.

Вона зазначила, що така сума фінансування сприяє розвитку самого закладу та підвищила матеріальне становище медичних працівників.

«Підтримка Служби допоможе активніше вирішувати нагальні проблеми. Що ж до лідерської позиції, то вона не дає привід розслаблятися. Національна служба здоров'я перевірить правильність, раціональність і доцільність витрати кожної копійки», - наголосила начальник управлiння охорони здоров’я мiськради.

Національна служба здоров’я України у січні виплатила медичним закладам за договором 1,35 млрд грн. Партнерами НСЗУ на 2019 рік стали 1 185 медичних закладів, що складає 97% комунальних медзакладів первинки.

Лара Гуріна, CBN