На Кіровоградщині УПЦ відмовили у будівництві храму в парку

Перегляди: 940

В Олександpії погоджувальна комісія відмовила Олександpійській Єпаpхії УПЦ у будівництві хpаму на теpитоpії сквеpів та паpку «Молодіжного».

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради Олександрії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Минулого року міська рада прийняла рішення про розробку генерального плану Олександрії, проект якого замовили державному науково-дослідному інституту.

Згідно з вимогами законодавства, провели громадське обговорення проекту, під час якого від жителів надійшли різні пропозиції, що викликали спірні питання.

Виконком прийняв рішення створити погоджувальну комісію з розгляду пропозицій громадськості до містобудівної документації.

Релігійна громада Української Православної Церкви звернулася з проханням виділити територію під майбутнє будівництво храму, запропонувавши одне з місць: у сквері ім. Попова, сквері ім. Кравченка або у парку «Молодіжному».

У той же час від громадських організацій надійшли листи з позицією проти будівництва культових споруд на території парку. Комісія відмовила у будівництві храму в скверах, тому що це охоронні зони пам’яток архітектури місцевого значення.

Також розглянули спірне питання щодо розміщення храму в парку «Молодіжному». Члени комісії проголосували проти забудови у парку, який є зоною відпочинку городян.