На Кіровоградщині державі повернули земельну ділянку вартістю понад 11 мільйонів

Перегляди: 914

Завдяки втручанню місцевої прокуратури державі повернули земельну ділянку для розробки родовища кварцитів вартістю 11 мільйонів 146 тисяч гривень.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Знам’янська місцева прокуратура забезпечила виконання рішення суду про повернення державі земельної ділянки вартістю 11 мільйонів 146 тисяч гривень для розробки родовища кварцитів площею 16,8 га на території Великоскельовської сільської ради Світловодського району.

Підставою для звернення прокуратури до суду стало те, що орендар землі своєчасно не сплатив орендну плату в розмірі 123 тисяч гривень за земельну ділянку із родовищем кварцитів, не здійснював її експлуатацію відповідно до вимог чинного природоохоронного законодавства, тим самим порушивши істотні умови договору.

Завдяки місцевій прокуратурі господарський суд області задовольнив позов про стягнення заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди землі та повернення державі вказаної земельної ділянки.

Наразі рішення суду виконали, земельну ділянку передали в розпорядження держави.

Кварцит - гірська порода каменю, що утворилася в результаті зміни осадових або магматичних гірських порід під впливом температури, тиску і складається в основному з кварцу. Це кислототривкий матеріал, будівельний і декоративний камінь.