На Кіровоградщині сестра намагалася забрати квартиру в хворого брата

Перегляди: 769

Суд задовольнив позов Кіровоградської місцевої прокуратури в інтересах недієздатної особи щодо повернення йому власної квартири, яку забрав опікун.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чинне цивільне законодавство України передбачає, що опікун зобов’язаний дбати про підопічного, створювати йому необхідні побутові умови, забезпечити його доглядом та лікуванням.

Проте сестра, яку суд визнав його опікуном, знехтувала такими вимогами та використала стан психічного здоров’я свого підопічного з корисливою метою.

Жінка ще у 2015 році відчужила квартиру, належну на праві власності її брату, за яким вона доглядала. В подальшому за отримані від продажу нерухомості кошти придбала житловий будинок в обласному центрі. Право власності на будинок оформила на свого співмешканця.

Прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання укладеного договору купівлі-продажу квартири недійсними, а також з вимогою визнати права власності на квартиру за недієздатною особою.

Наразі права чоловіка поновили, а квартира підлягає поверненню у власність її законному власнику.