На Кіровоградщині від грипу помер 53-річний чоловік

Перегляди: 805

У Новоархангельському районі від грипу помер 53-річний чоловік, який мав вірус грипу типу А (H1N1) «Мічиган».

Про це CBN повідомила заступник директора Кіровоградського обласного лабораторного центру Надія Оперчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Чоловік запізно звернувся за медичною допомогою. Він звернувся до лікарів на сьомий - восьмий день захворювання, коли розвинулася тяжка форма двобічної геморагічної пневмонії. Людина була із групи медичного ризику і мала супутні захворювання. Він мав хронічну хворобу легенів і серця», – розповіла вона.

За словами Надії Оперчук чоловік проти грипу щеплений не був.

Епідемічна ситуація з ГРВІ на восьмому тижні 2019 року на Кіровоградщині відносно спокійна. Показник захворюваності не перевищував епідпорогу (мінус 18,6%).

Всього за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 3776 мешканців області. Із загального числа захворілих – 71,2 % діти. Всього госпіталізованих – 233.

З початку епідсезону в області зареєстрували 46 вірусологічно підтверджених випадків грипу. Усі хворі не були щеплені проти грипу.

Надійним захистом від грипу є своєчасна імунізація сезонними протигрипозними вакцинами. У Кіровоградській області з початку епідсезону проти грипу вакциновано 4282 особи, з них 23,4% - діти.