Управляючі компанії закликають ОСББ Кропивницького підвищити квартплату

Перегляди: 1558

Управляючі компанії закликають кропивничан більш відповідально ставитися до функціонування ОСББ.

Про це йшла мова на сьогоднішній нараді з керівниками підприємств ЖКГ, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Люди дуже пасивні. На збори не ходять. А зараз потрібно вирішити серйозне фінансове питання», - зазначила виконавчий директор ПП «Кіровоградська компанія інвестиційного будівництва "Кіровоградінвестбуд"» Ольга Кутах.

Вона нагадала, що з 1 січня піднялася мінімальна заробітна плата. Відповідно, зросли податки, які в калькуляції займають 48 процентів.

«В нас закладені 3,200, а сьогодні вже 4,100. Таким чином на обслуговування будинків катастрофічно не вистачає коштів. Сьогодні насамперед виплачуються податки, а вже потім зарплата чи інші витрати», - розповіла Ольга Кутах.

За її словами, власники квартир звертають увагу лише на стан під'їздів та прибудинкової території, але є ще дахи, підвали, комунікації, венканали, ліфти, які потрібно обслуговувати. А на це потрібні кошти.

«Без проведення загальних зборів та підняття квартплати ні управляючі компанії, ні самі ОСББ нормально обслуговувати і функціонувати не зможуть», - резюмувала Ольга Кутах.

Лара Гуріна, CBN