На Кіровоградщині бізнесмен намагався ухилитися від сплати податків майже на мільйон

Перегляди: 981

У лютому на Кіровоградщині завершили досудове розслідування та направили до суду кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків керівником одного з сільськогосподарських підприємств.

Про це CBN поінформували в прес-службі ГУ ДФС області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Не бажаючи платити податки, чоловік купував у населення та суб’єктів господарювання сільськогосподарську продукцію та реалізовував її без відображення цих операцій у податковому обліку та звітності.

Чоловік ухилився від сплати податків більш ніж на мільйон гривень. А всього, за результатами документальної перевірки, підприємству донараховано 2,1 млн грн.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Щоб звільнитися від кримінальної відповідальності, керівник сільськогосподарського підприємства відшкодував завдану державі шкоду і сплатив донараховані суми у повному обсязі.

Кримінальне провадження направили до прокуратури з клопотанням про звільнення останнього від кримінальної відповідальності у зв’язку з повним відшкодуванням шкоди.