У Кропивницькому збільшать Громадський бюджет

Перегляди: 973

У мерії Кропивницького сьогодні, 27 лютого, відбулася інформаційна зустріч з потенційними авторами проектів щодо нових аспектів у проведенні конкурсу «Громадський бюджет-2020», передає кореспондент CBN.

Як зазначив заступник міського голови Андрій Паливода, стартує четвертий конкурс проектів «Громадський бюджет». Тому напередодні департамент економіки запросив до спілкування активних кропивничан, щоб повідомити про перспективи змін та доповнень до проекту.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Громадський бюджет - це живий організм, який розвивається. Ми постійно працюємо над тим, щоб удосконалювати його аспекти, в першу чергу завдяки вашій ініціативі», - звернувся до присутніх Андрій Паливода.

Про зміни присутнім розповіла новий керівник департаменту з питань економічного розвитку Маріанна Морква.

Так, вартість реалізації малого проекту збільшиться з 150 тисяч гривень до 250 тисяч. Великий проект зможе коштувати від 150 тисяч до півтора мільйона гривень. На соціальні проекти витратять не 500, а 700 тисяч. У цілому обсяг Громадського бюджету може збільшитися з 5 до 7 мільйонів гривень.

Крім того, з'явиться окрема категорія «освітні проекти», які стосуватимуться покращення матеріально-технічної бази навчального закладу та підтримки обдарованої молоді. Причому всі проекти можна буде фінансувати спільно:частина проекту оплачуватиметься з міського бюджету, інша - самими громадянами.

Оновлене положення передбачає також збільшення кількості днів для голосування з 12 до 14, а також зменшення до 15 кількості підписів, які необхідно зібрати для подачі проекту на конкурс.

Андрій Паливода зазначив, що відбулися два засідання координаційної ради, і не має сумнівів, що на березневій сесії депутати підтримають нововведення.

У рамках проекту «Громадський бюджет-2019» цього року в Кропивницькому реалізують 24 проекти - три великих, чотири соціальних, 17 малих - на 5,8 мільйона гривень.