Кропивницькі школярі взяли участь у Міжнародному тижні у французькому Пуатьє (ФОТО)

Перегляди: 1415

Школярі з Кропивницького взяли участь у Міжнародному тижні у французькому містечку Пуатьє.

Як розповіла CBN вчитель французької мови НВО №6 Ірина Профатило, учнів кропивницької школи вже вдруге запрошують відвідати Міжнародний тиждень, який організовує Міжнародний пілотний ліцей інновацій (LPII). Торік з Україні запросили ще студентів одного зі львівських університетів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Ірини Профатило, ліцей створили для реалізації ноу-хау у сфері освіти. Це позначилося навіть на архітектурі самої будівлі. Вона кругла, тож орієнтуватися в ній треба не тільки вертикально за поверхами, а і горизонтально за сторонами світу.

Цього року до Пуатьє завітали школярі з України, Росії, Румунії, Угорщини, Швеції, Австрії, Фінляндії, Італії, Іспанії та Індії. Протягом тижня діти відвідували уроки в ліцеї, взяли участь в інтернаціональному фестивалі мистецтва та спорту, а також у конкурсі проектів. Гостей та ліцеїстів об'єднали в інтернаціональні команди та о дев'ятій ранку поставили перед ними завдання - зробити проект на тему екології. Треба було протягом кількох годин провести мозковий штурм, вибрати найкращу ідею та реалізувати її.

«Мене вразила повна самостійність іноземних школярів. Їм не потрібні ні контроль, ні участь, ні допомога вчителів», - поділилася враженнями Ірина Профатило.

У п'ятницю кропивничани здійснили подорож у майбутнє - відвідали парк найсучасніших атракціонів Futuroscope. Атракціони припускають повне занурення в реальність: якщо, наприклад, ви опиняєтесь у пустелі, відчуєте жару і пісок, якщо в Антарктиді - буде неймовірно холодно, якщо у морі - відчуєте на собі краплі води.

Кульмінацію тижня став День відкритих дверей. Кожна делегація представляла свою країну. Кропивничани провели майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки, танцювали, співали українські пісні. Виконання пісні «Перлина Україна» викликало фурор серед глядачів.

Лара Гуріна, CBN