У Кропивницькому триває виставка у жанрі «ню» (ФОТО)

Перегляди: 1771

До кінця тижня пошановувачі жіночої краси ще можуть завітати в обласний художній музей та побачити виставку «Весна та жінка», передає кореспондент CBN.

В експозиції представлені більше 40 оригінальних, а подекуди й відвертих робіт митців та творів з фондового зібрання музею в жанрі «ню»: живопис, графіка та скульптура в стилях від класичного до авангардного.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Роботи митців - це оспівування краси, витонченості та неповторності не лише жіночого тіла, а й беззахисності та цнотливості людської душі. Відсутність одягу допомагає побачити всю внутрішню красу, справжню сутність особистості», - зазначила науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи музею Анна Недлінська.

Серед живописних полотен - роботи «Нас однією окропило водою» Сергія Дриги, «Весняне відродження» Володимира Плітіна, «В очікуванні літа» та «Гадаюча Ассоль» Валерія Давидова, «Серед соняхів» Андрія Хвороста, «Літній вечір» і «Місячне сяйво» Фелікса Полонського, «Кохана» Олександра Демиденка.

Академічний напрямок представлений картинами Олександра Логвинюка, Анатолія Шаповалова, Василя Коваля, авангардизм презентують твори Михайла Надєждіна, Федора Лагна та Володимира Остроухова.

Доповнили розмаїття експозиції роботи скульпторів Віктора Самійленка, Андрія Німенка та Аркадія Мацієвського.