У Кропивницькому перевіряють дотримання прав підприємців з «Європейського» ринку

Перегляди: 835

Моніторингова група Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини працює у Кропивницькому.

Комісія вивчає конфліктну ситуацію, що склалася навколо ринку «Європейський» в обласному центрі, повідомляє прес-служба міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Члени групи здійснюють моніторинг дотримання майнових прав підприємців Кропивницького та їхніх прав на підприємницьку діяльність.

В рамках проведення розслідування комісія зустрілася з міським головою Кропивницького Андрієм Райковичем.

«Звичайно, що конфлікт між підприємцями має господарський характер, і міська влада не має права займати чиюсь сторону у ньому. Такі спори розв’язуються лише шляхом досягнення компромісу чи за неможливістю знайти спільну мову - у судовому порядку, - відзначив під час зустрічі Андрій Райкович. – І все ж я неодноразово спілкувався з власниками ринку і рекомендував їм знайти порозуміння з людьми. А підприємці мають, у свою чергу, максимально уважно ставитися до оформлення всіх юридичних та фінансових документів, пов’язаних із майновими правами».

Міський голова висловив переконання, що члени моніторингової групи мають необхідний досвід і високу кваліфікацію для визначення шляхів розв’язання таких конфліктів, і запевнив, що міська влада в межах власних повноважень всебічно сприятиме моніторинговій групі в її роботі.

ЧИТАЙТЕ І ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ