На Кiровоградщинi працює ситуацiйний центр полiцiї, вже реєструють порушення пiд час виборiв

Перегляди: 917

До роботи центру залучили працiвникiв бiльшостi пiдроздiлiв та служб вiдомства, управлiння патрульної полiцiї, а також представникiв Державної служби з надзвичайних ситуацiй та Нацiональної гвардiї.

По це CBN поiнформували в ГУ НП в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Завдання ситуацiйного центру – монiторинг та аналiз ситуацiї, пов’язаної з виборчим процесом, реєстрацiя усiх без виключень заяв та звернень громадян, вiдстеження ситуацiї, пов’язаної з дотриманням правопорядку.

Наряди полiцiї перебувають на територiях, прилеглих до всiх виборчих дiльниць, готовi реагувати на будь-якi факти, пов’язанi з порушенням прав i свобод громадян, у тому числi – процесом здiйснення волевиявлення. Продовжує роботу ситуацiйний центр полiцiї областi.

До охорони публiчної безпеки сьогоднi, 21 квiтня, залучили бiльше 3270 осiб, iз них майже 1640 полiцейських, а також спiвробiтники УДСНС, вiйськовослужбовцi Нацгвардiї та представники громадських формувань. Працiвники полiцiї несуть службу у посиленому режимi.

Наразi вже зареєстрували три повiдомлення про можливi факти порушення виборчого законодавства: два – незаконна агiтацiя, одне – фотографування бюлетенiв.

Нагадаємо, по всiй територiї Кiровоградщини дiльницi розпочали свою роботу.