Житель Кiровоградщини помер вiд сказу пiсля укусу вiвчарки

Перегляди: 1035

Житель Кiровоградської областi, якому пiсля укусу собаки за нижню губу встановили клiнiчний дiагноз «сказ», помер у лiкарнi.

Про це повiдомляє УНН.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

65-рiчний житель Петрiвського району гостював у родичiв у Жовтих Водах Днiпропетровської областi. Захворiв 15 квiтня, коли з’явилися симптоми порушення з боку центральної нервової системи. Вже 17 квiтня родичi доставили його в Жовтоводську мiську лiкарню, де потерпiлого госпiталiзували у вiддiлення анестезiї та iнтенсивної терапiї з дiагнозом «iшемiчний iнсульт, стволовi порушення».

«Пiсля виникнення у потерпiлого характерних симптомiв та отримання вiд родичiв iнформацiї щодо факту укусу хворого йому було встановлено клiнiчний дiагноз "Сказ". 19 квiтня хворого доставили до Петрiвської центральної районної лiкарнi, де, незважаючи на iнтенсивнi реанiмацiйнi заходи, вiн помер наступного дня», - йдеться в повiдомленнi.

Для лабораторного пiдтвердження дiагнозу сказу в померлого вiдiбрали та надiслали для дослiдження патологоанатомiчний матерiал.

7 березня чоловiка за обличчя - нижню губу - вкусила домашня вiвчарка, яка згодом померла. За медичною допомогою з приводу укусу потерпiлий не звертався, про загибель собаки в службу ветеринарної медицини не повiдомив.

В осередку хвороби проводять протиепiдемiчнi та протиепiзоотичнi заходи.