Стан здоров'я полоненого моряка з Кіровоградщини досі викликає занепокоєння

Перегляди: 660

Стан здоров'я трьох поранених українських військовополонених моряків Андрія Ейдера, Василя Сороки і нашого земляка Андрія Артеменка досі викликає занепокоєння.

Про це російський адвокат Микола Полозов розповів на брифінгу в Гамбурзі після слухань у Міжнародному трибуналі ООН з морського права у справі про імунітети трьох українських військових кораблів і 24 членів їхніх екіпажів, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У більшості військовополонених моряків стан задовільний. Між святами в Росії їх провідали консули і наші адвокати. Звичайно, у нас досі викликає побоювання стан здоров'я поранених військовополонених Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороки. У Василя Сороки зняли гіпс з руки, але функція руки так і не відновилася. В умовах слідчого ізолятора йому не надають належною мірою реабілітацію, відновлення функції руки», - заявив Полозов.

Адвокати наполягають на тому, щоб стосовно Андрія Артеменка й Андрія Ейдера провели додаткове незалежне обстеження через осколки, які залишаються в їхніх тілах.

Українських медиків до військовополонених не допускають.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року у Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери «Бердянськ» та «Нікополь» та буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя. Під час нападу троє українців були поранені.

Українських моряків заарештували і перевели до російського СІЗО «Лефортово».

Полонених звинуватили у незаконному перетинанні кордону. Їм загрожує до шести років позбавлення волі.

Вчора трибунал ООН завершив слухання в справі українських моряків.

У Кропивницькому презентували мистецький проект на підтримку полонених моряків (ВІДЕО)