Кропивничанин - учасник війни на сході - з 2016 року не може звільнитися з лав ЗСУ

Перегляди: 971

До редакції CBN звернувся житель обласного центру з проханням про допомогу.

У 2015 році Олега Лукьянченка мобілізували до Збройних сил України. Він потрапив до 28-ї бригади мотопіхоти, пройшов злагодження та опинився у Мар'їнці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Невдовзі під час бою Олега поранили, він позбувся пальців на руці, але зміг вийти до своїх та ще й витягнути важкопораненого товариша. Його відразу направили до шпиталю, а особисті речі - бронежилет, «розгрузку» та зброю він здав на зберігання командиру батальйону.

Документи згоріли раніше, під час бою чи відходу.

Опинившись у шпиталі, Олег дізнався, що його комбата теж поранили. А по закінченні лікування він звернувся до частини і взнав, що здане ним майно втратили. З цього приводу відбулося службове розслідування, результатом якого Олега Лукьянченка визнали винним у втраті автомата. Зброю оцінили у 13 тисяч 500 гривень.

Через таке рішення Лукьянченко до цього часу не може звільнитися з частини, тому що виплатити цю суму не в змозі. Він самотужки виховує двох дітей.

З ампутованими пальцями правої руки Олег зміг влаштуватися тільки вантажником, зарплати не вистачає. Він до цього часу не має ані посвідчення учасника бойових дій, ані пільг. Також навіть не може подати документи на визнання його інвалідом війни та отримувати допомогу від держави.

Для усіх небайдужих, хто хоче допомогти Олегу Лукьянченку в зборі грошей, публікуємо номер його рахунку в АТ «Ощадбанк»:

МФО: 323475;

Отримувач: Олег Володимирович Лукьянченко;

Рахунок: 26207000012276.

Олексій Гора, CBN