У Кропивницькому представили одну з локацій проекту «Мальовнича Україна» (ФОТО)

Перегляди: 1802

Сьогодні, 17 травня, в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрили одну з трьох локацій всеукраїнського культурно-мистецького проекту «Мальовнича Україна», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проект триватиме до 31 травня в рамках відзначення дати перепоховання Тараса Шевченка. Він проходитиме в трьох місцях. Живопис уже представили в художньому музеї, графічні картини покажуть о 14:00 18 травня в музеї Осмьоркіна, а інші роботи – в галереї «Єлисаветград» сьогодні о 16:45.

«Сьогодні стартує непересічна подія. Я дякую всім, хто допомагав у організації. Хочеться вірити, що проект викличе у наших містян жвавий інтерес, і дивлячись, що так багато людей в залі, то так воно і буде. Також є символічним, що проект проходить у різних формах, але їх об’єднує ідея», – зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко.

Загалом у проекті - близько 300 картин художників з усієї України. Найбільше картин надали художники з Києва, Харкова та Одеси.

Організатором проекту, який торік презентували в Маріуполі, є Міністерство культури України.

«Сьогодні культурно-мистецьку естафету приймає Кропивницький, і для мене це велика радість. Я був лише радий, що цього року проект буде проходити в центрі України. Минулого року він проходив у Маріуполі, але кожного разу ми робимо акцент картинами саме на ту область, у якій проходить проект», – зазначив заступник міністра культури України Юрій Рибачук.

Проект «Мальовнича Україна» проходить з 1990 року й мандрує всією країною.