У Кропивницькому провели акцію до Дня пам’яті людей, які померли від СНІДу (ФОТО)

Перегляди: 762

Сьогодні, 17 травня, на площі Героїв Майдану в обласному центрі проходить акція до Дня пам’яті людей, які померли від СНІДу, передає кореспондент CBN.

У Кропивницькому цей день відзначають протягом 13 років у кожну третю неділю травня. Акцію влаштувала громадська організація «100% LIFE».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми хочемо привернути увагу до прав людей і до ставлення людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією, а також закликати не бути байдужим не тільки до людей, але і до власного здоров’я», – зазначила координатор напрямків ВІЛ-сервісу ГО «100% LIFE» Оксана Шершень.

Організатори акції кажуть, що для того, щоб у подальшому пройти такі тести, достатньо звернутися до свого сімейного лікаря. Такі тести - безкоштовні.

«Нашою акцією ми хочемо показати, що пройти тест на ВІЛ – не боляче, й через десять хвилин ти будеш знати результати», – додала вона.

За словами організаторів, сьогодні під ризик потрапляють навіть ті люди, які мають статус у суспільстві, гроші й гарно виглядають.

«Якщо років 10-15 назад ми казали, що це люди, які вживають ін’єкційні наркотики, то зараз ми говоримо про те, що це звичайні, благополучні люди», – зазначила Оксана Шершень.