У Кропивницькому галерея «Єлисаветград» представляє грандіозний мистецький проект (ФОТО)

Перегляди: 1403

У Кропивницькому учора, 17 травня, стартував грандіозний всеукраїнський мистецький проект «Мальовнича Україна».

Його особливістю стала наявність трьох локацій – музеїв і галереї – де виставлені понад 300 робіт  українських художників, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

54 з них можна побачити у галереї «Єлисаветград».

За словами заступника міністра культури України Юрія Рибачука, «Мальовнича Україна» - один із наймасштабніших мистецьких проектів, які проводяться під патронатом міністерства культури та Національної спілки художників України. За 29 років його існування українці познайомилися з творчістю сотень досвідчених і молодих майстрів пензля.

Як підкреслив заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко, знаковим є те, що виставка відкрилася у Кропивницькому саме у рік святкування 80-річчя з моменту заснування Кіровоградщини.

«Коли оглядаєш роботи, то слова, що наш народ дуже талановитий, це не банальність, а це є істина. Це прекрасне зібрання великою мірою показує, які художні процеси відбуваються в Україні, які в нас працюють художники. Практика пересувних виставок, на мій погляд, дуже правильна практика в пропаганді мистецтва і несе в собі певний освітній момент», - зазначив мистецтвознавець, заслужений журналіст України Броніслав Куманський.