Екоiнспектори Кiровоградщини отримали електрокари

Перегляди: 697

Державна екологiчна iнспекцiя у Кiровоградськiй областi отримала два екоавтомобiля.

Ключi вiд екокарiв вчора в Києвi вручив мiнiстр екологiї та природних ресурсiв Остап Семерак, повiдомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Україна отримала сорок сучасних автомобiлiв марки Toyota RAV 4 2,5 Hybrid, E-AWD в рамках проектiв цiльових «зелених» iнвестицiй, якi реалiзують у рамках Кiотського протоколу до Рамкової конвенцiї ООН про змiну клiмату.

Мiнiстр пiдкреслив, що це - пeрша цeнтралiзована закупiвля спeцавтомобiлiв для екоiнспекцiї. Використання гiбридiв дозволить суттєво скоротити витрати палива пiд час виконання службових обов’язкiв екоiнспекторами та знизити рiвень викидiв забруднюючих речовин в атмосферу.

За словами начальника Державної екологiчної iнспекцiї в областi Миколи Власенка, за допомогою нових сучасних екоавтомобiлiв iнспекцiя зможе в рази пiдвищити ефективнiсть реагування на порушення природоохоронного законодавства.

Головний екоiнспектор областi наголосив: завдяки тому, що вже третiй рiк поспiль в лiдерах за ефективнiстю роботи, Кiровоградщина отримала два електрокари. А в лiдерах вона і завдяки пiдтримцi з боку обласної влади. Для інспекторів закупили тепловiзори, бiноклi, комп'ютерну технiку, швидкiсний катер тощо.

Гiбрiди зараз реєструють та ставлять на облiк в сервiсному центрi ВМС.