У Кропивницькому АТОшники реабілітуються, їздячи на конях (ФОТО)

Перегляди: 2232

Кожного тижня колишні бійці, які знаходяться на лікуванні та реабілітації в обласному госпіталі ветеранів війни, мають змогу покататися на конях, передає кореспондент CBN.

За словами керівника центру медико-психологічної реабілітації «КОМПАС» обласного госпіталю Анни Колєвої, лікувальна верхова їзда є таким методом реабілітації, який дозволяє враховувати як психологічні, так і фізіологічні чинники здоров'я пацієнтів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це потрібно перш за все для психологічного розвантаження, відновлення, стабілізації внутрішнього психоемоційного стану», - пояснила вона.

Іпотерапію в госпіталі почали впроваджувати минулого року. З ініціативою проводити безкоштовні прогулянки на конях до головного лікаря закладу звернулася керівник кінного клубу Terra Equina Оксана Данилова.

«Я звернулася до керівництва госпіталю з пропозицією про кінні прогулянки. Кожного тижня, якщо не заважає погана погода, ми з Фрегатом і Фархе прибуваємо у гай Десантників. Хлопці дуже задоволені, і я задоволена, що можу принести комусь таке щастя», - зізналася Оксана Данилова.

За цей час курс лікувальної верхової їзди пройшли більше 60 ветеранів АТО, деякі - двічі.

Крім цього Фрегат і Фархе безкоштовно катають дітей, які живуть з ДЦП, з міської організації матерів дітей з інвалідністю «Серце матері».

Охочі покататися на конях можуть звернутися у кінний клуб Terra Equina. Його учасники постійно займаються у парку імені Крючкова.

Лара Гуріна, CBN