У Кропивницькому продовжують встановлювати камери відеоспостереження (ФОТО)

Перегляди: 3250

Програма «Безпечне місто» передбачає, що цього року на території Кропивницького працюватиме 81 відеокамера зовнішнього спостереження, передає кореспондент CBN.

Програму ініціював міський голова Андрій Райкович, її затвердили два роки тому депутати міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У 2017-му вона передбачала встановлення 75 відеокамер, зазначив начальник відділу з питань запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними і контролюючими органами Олександр Шишко.

«На сьогоднішній день ще не закінчено виконання програми, проте цього року в місті працюватиме 81 камера, і таким чином ми виконали попередні кількісні показники», - розповів він.

Шишко додав, що і якісні показники теж перевиконані.

«Планували ставити оглядові з розпізнаванням та ідентифікацією обличчя людини, а потім вирішили встановлювати камери з розпізнаванням номерного знаку автомобіля на швидкості 160 км/год. У Верховній Раді знаходяться проекти законів, які передбачають включення систем відеоспостереження до доказової бази у судових засіданнях, як це відбувається в усіх цивілізованих країнах», - зазначив він.

Крім того, за його словами, як тільки Рада прийме відповідні закони, левова частина штрафів поповнюватиме бюджет Кропивницького.

Встановлює камери у місті київська компанія Engineering Analytics. Подібні роботи вона виконувала в Києві та області, Одесі, Львові.

«Ми встановлюємо обладнання провідного виробника систем відеоспостереження в світі компанії Hikvision. Відеозапис зберігається близько місяця. Номерні знаки розпізнаються з достовірністю 99%», - розповів головний інженер компанії Дмитро Прусаков.

Програма розрахована до 2021 року.

Лара Гуріна, CBN