Водiй, який п’яним скоїв ДТП, намагався пiдкупити начальника патрульної полiцiї Кiровоградщини (ФОТО)

Перегляди: 1660

Житель Кропивницького, який нетверезим сiв за кермо та скоїв ДТП, вирiшив пiдкупити правоохоронця та зам’яти справу.

Про це CBN поiнформували в прес-службi департаменту внутрiшньої безпеки Нацiональної полiцiї України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На передачi хабара чоловiка затримали працiвники внутрiшньої безпеки НПУ та слiдчi ГУНП Кiровоградської областi.

Оперативникам Кiровоградського управлiння департаменту внутрiшньої безпеки Нацiональної полiцiї стало вiдомо вiд начальника управлiння патрульної полiцiї областi, що житель Кропивницького звернувся до нього з пропозицiєю надання хабара.

За сприяння у вирiшеннi питання щодо непритягнення до адмiнвiдповiдальностi за правопорушення, передбаченi ст.124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобiв, вантажу, автомобiльних дорiг, вулиць, залiзничних переїздiв, дорожнiх споруд чи iншого майна) та ст.130 (керування транспортними засобами або суднами особами, якi перебувають у станi алкогольного, наркотичного чи iншого сп'янiння або пiд впливом лiкарських препаратiв, що знижують їх увагу та швидкiсть реакцiї) КУпАП, водiй пообiцяв капiтану полiцiї 500 доларiв США.

За цим фактом розпочали кримiнальне провадження за ч.3 ст.369 (пропозицiя, обiцянка або надання неправомiрної вигоди службовiй особi) Кримiнального кодексу.

Наступного разу чоловiк прийшов до службового кабiнету посадовця полiцiї з шiстьма тисячами гривень, запевнивши, що решту вiн зможе передати пiсля вирiшення питання. Вiдразу пiсля передачi коштiв хабародавця затримали на мiсцi подiї працiвники УДВБ НПУ та слiдчi ГУНП областi.

Найближчим часом фiгурантовi корупцiйних дiй оголосять пiдозру та оберуть запобiжний захiд. Правопорушнику загрожує кримiнальна вiдповiдальнiсть.