Як Гройсман збирається створити середній клас в Україні

Перегляди: 944

Створити гідні умови для життя людей – це не заклик, а важка робота, яка триває не перший рік.

Про це заявив лідер партії «Українська стратегія» Володимир Гройсман, повідомили CBN у прес-службі політичної сили.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це єдина партія з тих, хто йде на парламентські вибори, яка заявила про розбудову справжнього середнього класу в Україні.

«Наш пріоритет – створення якісного середнього класу в країні. І середній клас для мене – це не просто люди, які отримують ТОП-зарплати, і багатії. Для мене середній клас, за своїми доходами і можливостями, - це український учитель, український лікар, український фермер, український підприємець. І для того, щоб цей середній клас був встановлений, потрібно зробити низку важливих кроків. І я знаю, якими вони мають бути. В новому парламенті ми змінимо систему і приймемо нарешті ці зміни», - заявив Володимир Гройсман на телеканалі «Україна».

Це не тільки гроші, а й створення умов

У партії наголошують: мова йде не лише про те, щоб дати людям більше грошей. Середній клас – це створення умов для того, щоб кожен українець мав можливість добре жити і гідно заробляти на своїй землі. Не їхати на заробітки за кордон, а бути впевненим в економічній стабільності своєї країни, отримувати якісну освіту і медицину тут, а не в США, Ізраїлі чи Сингапурі.

«Коли я говорю про формування середнього класу, я маю на увазі те, що середня заробітна плата в країні буде достатньою для того, щоб люди не виїжджали. І я вважаю, що в середньостроковій перспективі ми це отримаємо. Це стимулюватиме українців повертатися і працювати у себе вдома. Хочу, щоб возз’єднувалися українські родини. Це великий біль, коли батьки змушені заробляти гроші далеко від дому, далеко від своїх дітей», - сказав Гройсман.

Фото

Робота над створенням середнього класу розпочалась три роки тому

Аби середній клас був широко представлений в Україні, потрібна злагодженість у роботі всіх органів влади. Чимало для цього вже зробив уряд Гройсмана. Зокрема, за три останніх роки мінімальна зарплата в країні зросла втричі, середня – вдвічі, а нових робочих місць створено майже на 700 тис. більше, ніж скорочено. По усій країні ремонтують і оснащують школи та дитячі садочки. Заклади освіти та лікарні отримали більше свободи. Тепер вони самі розпоряджаються коштами. Триває масштабна медична реформа. Поліпшується доступність та якість медичних послуг. Фінансування первинної ланки медицини зросло у 1,5 разу. Підприємці отримали більш сучасні правила ведення бізнесу та мають менше перевірок. Не на словах підтримку держави отримали і фермери. Вперше 7,6 тис. фермерських господарств отримали від уряду 763,9 млн грн на розвиток.

За останні три роки в Україні відремонтовано та побудовано рекордну кількість доріг, розвивається залізниця та авіаперевезення. А це - більше можливостей для бізнесу. І наразі головне – не зупинятись, а йти далі, впевнений лідер партії.

«Україна має два сценарії розвитку: або скотитися до кризи 90-х років, або продовжити реформи та підвищити якість життя в країні. Сценарій уряду – дати кожному українцю можливість реалізувати себе і відчути, що країна змінюється на краще. Люди добре пам’ятають проблеми перших років незалежності. І повертатися до такого життя не можна. Навпаки! Треба вже за наступні п’ять років створити умови для формування багаточисельного середнього класу. Продовження вже розпочатих реформ дозволить вчителю, лікарю, військовому отримувати вищу зарплатню і жити гідно», - наголосив Гройсман.

Надійний фундамент для формування середнього класу - розвиток громад

Міцним підґрунтям для формування справжнього середнього класу є децентралізація - передача повноважень, грошей та відповідальності у міста та села – найближче до людей. І у програмі партії - довести реформу до кінця. Адже найбільше стимулів жити і працювати в Україні має з’являтися не в столиці, а у кожному місті та селі, переконаний Володимир Гройсман.

Децентралізація вже створила умови для розвитку сіл та маленьких міст. У 3,7 разу зросли доходи місцевих бюджетів, а державна підтримка регіонального розвитку збільшилася у 41,5 разу: до 20,75 млрд грн у 2019 році. А відтак спроможні громади мають більше можливостей, аби подбати про освіту, медицину, дороги та благоустрій. Тому там зараз з’являються робочі місця, пропонують достойні умови праці. Невеличкі громади почали конкурувати з великими містами за фахівців і кваліфікованих робітників. І це – великий стимул для людей не шукати кращої долі деінде і надійний фундамент для формування середнього класу в Україні.

«Передати повноваження і ресурси на місця та створити в Україні справжній середній клас – вважаю, це є запорукою успіху України», - впевнений лідер партії Володимир Гройсман.