Міністр юстиції відвідав клуб «Борець» у Кропивницькому (ФОТО)

Перегляди: 1351

Сьогодні, 21 червня, Міністр юстиції Павло Петренко, перебуваючи з робочим візитом на Кіровоградщині, відвідав кропивницький спортивний клуб «Борець», передає кореспондент CBN.

Основне завдання спортивного клубу «Борець» - розвиток і популяризація серед дітей та молоді бразильського джиу-джитсу і вільної боротьби.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В активі клубу - десятки золотих і срібних медалей з чемпіонатів України та всеукраїнських турнірів з бразильського джиу-джитсу і панкратіону. Також команда клубу займає третє командне місце в Україні з джиу-джитсу. Клуб функціонує за підтримки волонтерів і спонсорів.

Разом із Петренком відповісти на питання батьків у юридичній площині та побачити спортивні досягнення вихованців клубу завітав начальник обласної юстиції Вадим Гуцул.

«Мене переповнюють сильні позитивні емоції від відвідування клубу. Сотні дітей отримують напрочуд цінні навички – це дружба, честь, використання сили лише для захисту. Ці діти, навіть коли борються, роблять це без жорстокості», - сказав Павло Петренко.

«Євген дійсно є нашим партнером у реалізації тих речей, які називаються правовою культурою, оскільки сьогодні дійсно мало хто знає, що свої права треба відстоювати правовим шляхом, іноді думають, що щось можна вирішити кулаками. Бачимо, що вихованці клубу знають золоте правило: перемога в тому, щоб уникнути бою, і у захисті слабших», - зауважив Вадим Гуцул.

«Є конкретні результати нашої співпраці: кілька років тому ми зняли ролик, де я виступив проти боулінгу і закликав займатися спортом. Батьки телефонували з тим, що дійсно ми можемо допомогти, оскільки є проблеми з цим у школі. Зараз вони говорять, що є реальні результати, що діти стали більш впевненими в собі, в них з’явилися друзі, до них звертаються за допомогою і підтримкою», - додав тренер клубу Євген Скирда.

Спільно клуб з юстицією розробили борд, який закликає до спорту й уникнення насильства.

Міністр юстиції нагадав, що держава забезпечує безкоштовну юридичну допомогу кожній дитині, яка цього потребує.