Екс-керiвника «Центргазу», що входить до складу ВАТ «Кiровоградгаз», пiдозрюють у розтратi

Перегляди: 1277

Колишньому керiвнику дочiрнього пiдприємства «Центргаз», що входить до складу ВАТ «Кiровоградгаз», повiдомили про пiдозру у розтратi 8,6 млн грн.

Про це CBN поiнформували в Нацiональному антикорупцiйному бюро України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Дiї екс-посадовця квалiфiкували за ч. 5 ст. 191 Кримiнального кодексу України.

Влiтку 2017 року екс-керiвник ДП «Центргаз» напередоднi свого звiльнення уклав договiр на закупiвлю пiдприємством 1,3 млн куб. м газу за 9,035 млн грн у комерцiйної компанiї на обтяжливих для «Центргазу» умовах.

За цим договором «Центргаз» мав внести повну передоплату за газ. Iнакше продавець звiльнявся вiд поставки, а ДП «Центрогаз» натомiсть зобов’язувалося сплатити штраф у розмiрi 100% вартостi газу, який комерцiйна компанiя мала поставити з цим договором.

Екс-керiвник «Центргазу» розпорядився перерахувати постачальнику газу лише частину суми у розмiрi 8,6 млн грн i розтратив кошти пiдприємства, адже газ за таких умов «Центрогаз» не отримав.

Слiдство вважає, що екс-керiвник ДП «Центргаз» дiяв свiдомо, ймовiрно, у змовi з iншими особами, коло яких наразi встановлюють детективи Нацiонального бюро.

«Центргаз» - дочiрнє пiдприємство, входить до складу ВАТ «Кiровоградгаз» (51% акцiй належать НАК «Нафтогаз України», власником якої є держава).