На Кіровоградщині митники знайшли порушення при експорті олії на понад 2 млн грн

Перегляди: 779

Кіровоградська митниця ДФС виявила факти порушень митного законодавства при експорті соняшникової олії.

Про це CBN поінформували в прес-службі ДФС області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Одна із компаній, яка здійснює митне оформлення у зоні діяльності Кіровоградської митниці ДФС, упродовж 2018-2019 років оформила на експорт декілька поставок олії соняшникової на суму понад 2 млн грн. Для експортних операцій надала зовнішньоекономічний контракт, але покупець олії не зареєстрований в органах державної влади відповідної іноземної держави, тобто не існує.

Працівники Кіровоградської митниці ДФС перевірили подані документи. У них виникли сумніви щодо достовірності відомостей про покупця товару, тому митники направили запит до своїх колег з іноземних держав.

Підозри працівників Кіровоградської митниці підтвердились. За результатами перевірки митники вже порушили три справи про порушення митних правил, відповідальність за які передбачено ст. 483 Митного кодексу України (переміщення товару через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом надання документів, які містять неправдиві відомості щодо покупця товару).

Вартість предметів правопорушень склала два мільйони 63 тис. грн.