У зоні вiдчуження ЧАЕС затримали сталкерiв з Кропивницького (ФОТО)

Перегляди: 2679

Працiвники полiцiї затримали двi групи сталкерiв, якi незаконно проникли на територiю зони вiдчуження з метою екстримального туризму.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ГУ НП Київської областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Першу групу з трьох молодих людей 19 та 20 рокiв правоохоронцi виявили у вечiрнiй час, поблизу КПП «Дитятки» в лiсовому масивi. Киянин та жителi Кропивницького планували свiй вiдпочинок у радiацiйному лiсi.

Другу групу з трьох чоловiк 20 та 19 рокiв затримали пiзно ввечерi на територiї об’єкту «Чорнобиль-2». Молодi люди зi Львову та Кривого Рогу сподiвалися на специфiчний вiдпочинок в Чорнобильськiй зонi.

Стосовно порушникiв склали адмiнiстративнi протоколи за ст. 46-1 «Порушення вимог режиму радiацiйної безпеки в мiсцевостях, що зазнали радiоактивного забруднення» Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення.

Порушникам загрожує покарання у виглядi штрафу вiд 20 до 30 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

Матерiали направили до Iванкiвського районного та до Славутицького мiського суду Київської областi для прийняття рiшення.