Кіровоградщина чекає на підвищення якості інтернет-послуг

Перегляди: 1168

Розрив у якості інтернет-послуг, які отримують в містах і селах Кіровоградщини, становить 40 відсотків.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На цьому сьогодні, 11 липня, на нараді з провайдерами та керівниками окремих структурних підрозділів ОДА наголосив заступник голови облдержадміністрації Сергій Осінський, передає кореспондент CBN.

Освітня галузь Кіровоградщини на розвиток Інтернету отримала 17 млн грн. Їх розподілили між районами області.

«Ми маємо певний ресурс, який є субвенцією на 2019 рік. Давайте проговоримо, як ми можемо використати ці кошти на придбання необхідного обладнання та оплату послуг інтернет-провайдерів», - зазначив Сергій Осінський.

За словами керівника департаменту освіти ОДА Володимира Таборанського, якість Інтернету позначається на організації навчального процесу.

«Кіровоградщина входить до четвірки регіонів, де всі школи підключені до Інтернету. Разом з тим, на сьогодні мова йде вже не про підключення, а про швидкість», - розповів Володимир Таборанський.

Згідно з вимогами урядової програми, опорні школи та ті, де навчаються більше 100 учнів, повинні мати Інтернет швидкістю від 100 Мбіт/сек., для шкіл, де учнів менше, мінімальна швидкість повинна становити 30 Мбіт/сек.

Кошти почнуть надходити з серпня.

Заклади медицини області, за словами керівника департаменту охорони здоров'я ОДА Олега Рибальченка, мають такі ж проблеми, як в освітян.

«Зі 179 амбулаторій загальної практики сімейної медицини в області 123 знаходяться у сільській місцевості, і кожна обслуговує від двох тисяч населення. На сьогоднішній день ми користуємося послугами 20 провайдерів. Єдина проблема - дужа низька швидкість Інтернету, який працює на рівні 2-5-10 Мбіт/сек. При цьому медичні заклади використовують сучасні технології при наданні медичних послуг, в тому числі телемедичний зв'язок», - повідомив Олег Рибальченко і додав, що в системі охорони здоров'я окремого фінансового ресурсу для вирішення проблеми немає.

Директор обласного департаменту культури, туризму та культурної спадщини Валентина Животовська зазначила, що лише половина з бібліотек, а це більше 600 закладів, комп’ютеризовані.

«23 відсотки бібліотек не мають виходу в Інтернет», - констатувала вона.

На думку директора інтернет-провайдеру «Шторм» Костянтина Макаренка, потрібно створювати єдину мережу, якою користуватимуться всі, - освітні, медичні, культурні заклади, виконавчі органи влади, пересічні споживачі.

Керівники структурних підрозділів ОДА висловили готовність співпрацювати з провайдерами задля забезпечення інтернет-послугами усіх населених пунктів області. В управліннях освіти, медицини та культури чекають на пропозиції провайдерів щодо покращення їхніх послуг і готові надати будь-яку необхідну інформацію.