«Зірка -2006» виграла всеукраїнський турнір пам'яті Андрія Куценка (ФОТО)

Перегляди: 1597

Змагання, присвячені пам'яті талановитого гравця та спортивного директора ФК «Зірка», проводили в Кропивницькому вже в 14 раз, повідомляє кореспондент CBN.

Всеукраїнський дитячо-юнацький футбольний турнір започаткували в Кіровограді в 2006 році рідні та друзі Андрія Куценка, коли трагічно обірвалося життя вихованця ДЮСШ «Зірка», гравця нашої команди, а згодом і спортивного директора клубу. Цю ініціативу підтримало керівництво ФК «Зірка». Від початку турнір отримав всеукраїнський статус. Переможцями та призерами юнацьких баталій за цей час були команди з Кіровограда, Олександрії, Броварів, Черкас, Кременчука, Чернігова. Але Кубок переможців хлопці з різних команд Кіровограда та Кропивницького лише тричі віддавали гостям із Олександрії та Черкас.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цього разу були близькими, щоб здобути золото та почесний трофей, юні футболісти 2006 року народження із Ватутіного Черкаської області. Але голкіпер кропивничан Іван Міхно став запорукою перемоги «Зірки -2006».

У цьому році в змаганнях взяли участь чотири юнацькі колективи із Кропивницького, Кривого Рогу, Кременчука та Ватутіного. Турнір став перевіркою сил для «зіркових», яким уже в вересні дебютувати у Вищій лізі чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги України.

Вчора, на полі зі штучним покриттям стадіону «Зірка» відбулися два півфінали. Підопічні Олексія Ярюхіна, завдяки влучним ударам в кожному з таймів Марка Опольського та Івана Порошина, здолали криворізький «Гірник» - 2:0. А кременчуцький «Кремінь» не встояв перед однолітками з ФК «Ватутіне» - 1:4.

Сьогодні, в матчі за бронзу ФК «Кривий Ріг» переграв кременчужан - 3:2.

Ще більш напруженим та інтригуючим видався золотий двобій між кропивничанами та ватутінцями. Перший тайм пройшов за переваги господарів, але забити жодній з команд не вдалося. У другій тридцятихвилинці підопічні Олексія Ярюхіна все ж реалізували свою перевагу. Після кутового та метушні в штрафній гостей головою м'яч у ворота спрямував Денис Коваленко. Втримати мінімальну перевагу до фінального свистка «зірковим» не вдалося. У середині другого тайму хавбек ватутінців в штрафній накрутив декількох наших захисників і відновив рівновагу - 1:1.

Тож основний час не виявив переможця й за регламентом відразу призначили серію післяматчевих пенальті. Тут блискуче себе проявив наш воротар Іван Міхно, який відбив усі три удари суперників. А от «постріли» з позначки Марка Опольського, Олександра Вінокурова та Данили Ніколенка були влучними - 4:1. Отже, «Зірка-2006» виграла черговий всеукраїнський турнір пам'яті Андрія Куценка.