У Кропивницькому завершили вишивати панно з портретом Козбаря (ФОТО)

Перегляди: 1112

Сьогодні, 14 серпня, кропивницькі майстрині вишивки завершили роботу над панно «Тарас Шевченко».

Як розповіла CBN заслужений майстер народної творчості Олександра Пренко, ініціатором колективного вишивання символу України чотири роки тому виступив міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Він зробив перший стібок на 25-метровому «Рушнику єдності» зі словами гімну України на ньому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Другим спільним вишитим витвором стала величезна мапа України. Торік вишивали стрічки з орнаментами, притаманними певній території України, які вплели у «Вінок єдності».

Цього року першими долучилися до вишивання портрета Кобзаря та вірша «Тільки ворог, що сміється...» секретар міськради Андрій Табалов та заступниця міського голови Наталія Дзюба.

За словами Оксани Монзалевської, майстрині з вишивки та бібліотекаря Центральної бібліотечної системи міста, яка є базою для вишивальниць протягом усіх років, до колективної роботи протягом трьох літніх місяців залучалися школярі всіх міських навчальних закладів, їхні батьки та вчителі, відвідувачі бібліотек та співробітники книгозбірень.

«Ми до цієї акції приєдналися не вперше. Ми хочемо таким чином об'єднати нашу громаду. Особисто для мене це було задоволення. Я радію з того, що панно не буде лежати десь на полиці, а буде використовуватись у різноманітних заходах, що проходитимуть в місті», - сказала керівник образотворчого гуртка НВО №8 Алла Грінчук.

Останні стібки зробила народна майстриня з вишивки Зінаїда Андріяшевська. Вона розповіла, що панно виконане двома техніками вишивки: двосторонньою гладдю та косим хрестиком.

Презентують кропивничанам панно разом з рушником, мапою та стрічками у День незалежності України.