В Олександрії до кінця року планується завершити реконструкцію театру

Перегляди: 1432

До завершальної стадії наближається реконструкція олександрійського міського палацу культури, передає кореспондент CBN.

Паралельно ведуться роботи з благоустрою території навколо та внутрішнє оздоблення. Вхід у будівлю облицюють гранітом.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми як підрядники на цьому проекті вже два роки. Проект дуже цікавий. Ми проводимо повну реконструкцію пам'ятки архітектури: від даху до покрівлі. Перше питання - сцена, друге - зал. Вкрай важливо було залишити 500 місць, які були раніше. Повністю оновлюємо інженерію, світло і звук робимо такими, якими вони повинні бути у 21 столітті. Для проведення інтер'єрних архітектурних робіт ми зібрали найкращих фахівців», - розповів Кирило Москаленко, керівник ТОВ «РБК Інтерресурси», яке виконує роботи.

«Для Кіровоградщини цей об'єкт, ця будівля є надзвичайно важливою, оскільки вона пов'язана із заснуванням на наших теренах першого професійного українського театру. Тому обласна влада ставить перед собою амбітне завдання, щоб уже цієї зими глядач зайшов у будівлю театру», - зазначив перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.

Реконструкція Олександрійського міського палацу культури розпочалася 2016 року.

Палац культури вважають окрасою Олександрії. Будівля колишнього театру - об’єкт культурної спадщини місцевого значення. Її звели у 90-х роках XIX століття. До Олександрії приїжджали Кропивницкий, Заньковецка, Саксаганський, Садовський, Карпенко-Карий, Яблочкіна, Сумбатов-Южин, Петіпа.

На сцені олександрійського театру у 10-х роках ХХ століття виступав видатний український артист і режисер Гнат Юра.

Оновлений палац може стати базою для народного аматорського театру палацу культури «Світлопільський» від керівництвом Юрія Дзбановського.