У Кропивницькому показали акварельну Україну (ФОТО)

Перегляди: 940

В музеї імені Олександра Осмьоркіна сьогодні, 3 жовтня, відкрили виставку робіт заслужених художників України з Одеси Анатолія та Галини Кравченків «Акварельна Україна: Одеса – Кропивницький», передає кореспондент CBN.

Подружжя представило близько півсотні робіт, створених протягом чверті століття. Картини виконали в техніці акварелі та улюблених жанрах – пейзаж й натюрморт. Ініціатором виставки став власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов у співпраці з Одеською обласною організацією Національної Спілки художників України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Виставку відкрили в рамках музейного мистецького проекту до Дня художника «В майстерні художника». Презентував свої роботи та творчий доробок дружини Анатолій Кравченко.

Влаштували виставку у Кропивницькому не випадково. Дід художника родом з Малої Виски. Сам Анатолій Кравченко - частий гість міста, закоханий в його архітектуру. За його словами, наш краєзнавчий музей на сході сонця перетворюється у величну бригантину, яка «випливає з того туману ранкової казковості».

На його переконання, у Кропивницькому можна малювати роками, весь час знаходячи нові враження та відчуваючи спокій, який дарує місто: «Я приїжджаю, і місто дає мені відчуття благодатного спокою. Ідеш - степове чудове містечко козацьке. І кожен камінь, кожна вулиця дихає тим відчуттям спокою. А коли сідаєш малювати, ти просто розчиняєшся в тому спокої, отримуючи задоволення сам від того, що ти зображуєш. Мабуть, частинка того відчуття передається глядачеві».

Роботи художників знаходяться у колекціях більше 30 українських музеїв та галерей, вітчизняних та іноземних приватних колекціях.

Виставка працюватиме до 15 листопада.