Науковець з Кропивницького презентував чотири туристичні словники

Перегляди: 1043

У Кропивницькому сьогодні, 8 жовтня, презентували чотири туристичні словники.

Їх автор - доктор географічних наук, завідувач кафедри менеджменту, економіки, права та туризму ЛА НАУ Олександр Колотуха, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, словники стали продовженням наукової роботи «Ресурсно-туристський потенціал Кіровоградської області». Унікальність роботи - у зібранні усіх термінів, що стосуються спортивного туризму та рекреації - заходів, направлених на відновлення фізичних та розумових сил людини.

«Раніше всі ці терміни були розкидані інтернетом чи містилися в маленьких словниках. Кількість їх налічувала 300-400. У цьому словнику на даний момент 2700 термінів, адже я взяв спортивний туризм як конкретну складову туризму», - розповів автор словників.

Зібрані майже три тисячі термінів стануть у нагоди науковцям, фахівцям з туризму, краєзнавцям, прихильникам активного способу життя та широкому загалу.

Наступний етап роботи - створення окремого електронного ресурсу, який дозволить будь-кому поцікавитись термінологією спортивного туризму та знайти той чи інший термін.

«Ця робота масштабу України, а не тільки Кіровоградщини», - вважає автор.

Презентацію словників та монографіїв в ОУНБ ім. Чижевського організували облдержадміністрація, департамент культури, обласний центр туризму, льотна академія та обласна наукова бібліотека.

«Туризм у сучасному глобалізованому суспільстві стрімко розвивається. І ми впевнені, що ті кроки, які дозволяють пізнавати світ, повинні бути підтримані тими кроками, які дозволяють пізнавати рідний край. Нашу степову центральноукраїнську Кіровоградщину. Наукова робота Олександра Васильовича говорить про величезні туристичні та ресурсні можливості нашого краю», - зазначив перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.