На Кіровоградщині затримали ще одного посадовця-хабарника

Перегляди: 1321

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання хабара посадовцем виробничого підрозділу «Знам’янський кар’єр» філії «Центр управління промисловістю» акціонерного товариства «Українська Залізниця».

Про це CBN поінформували в прес-службі обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Посадовець вимагав від приватного підприємця кошти за позитивне вирішення питання про відвантаження щебеневої продукції в сумі 30 грн за 1 т. Загальна сума хабара склала 21 тис. грн.

Чоловіка викрили на одержанні неправомірної вигоди слідчі поліції 16 жовтня. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу.

Сьогодні, 18 жовтня, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Нагадаємо, депутату Світловодської міської ради повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням службового становища).