Мер Кропивницького заперечив чутки про використання освітянських коштів на будівництво

Перегляди: 1205

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович заперечив чутки про те, що призначені на фінансування освіти кошти місто витратило на будівництво окремих об’єктів.

Про це він заявив під час зустрічі з батьками кропивницьких учнів та вихованців дошкільних навчальних закладів, повідомляє прес-служба міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я хочу ще раз наголосити, ми жодної копійки ми не забрали з освіти і з медицини на зведення, наприклад, арки чи будівництво доріг, - сказав Райкович. – Таку тему інколи порушують у соціальних мережах. Але ці популістські заяви - неправда від початку і до кінця. Я попросив би не спекулювати на цій темі, тому що фахівці добре розуміють, що це неможливо, бо то було б грубим порушенням бюджетного законодавства».

Міський голова поставив завдання перед управлінням освіти міської ради врегулювати питання поділу класів у школах міста на групи з вивчення української мови.

Він також доручив управлінню освіти проінспектувати разом зі спеціалістами управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради кожен дитячий садочок та вивчити стан електричних мереж і якість обігрівачів, якими підігрівають повітря в кімнатах до відкриття опалювального сезону.

Нагадаємо, 18 жовтня у Кропивницькому вийшли на мiтинг батьки вихованцiв дитсадкiв та учнiв шкiл.