Мати хлопця, якого побили «на пантерах» в Кропивницькому, звернулася за допомогою до журналістів

Перегляди: 1435

Наталія Бірзул, матір Дениса, якого в середмісті Кропивницького жорстоко побила юрба підлітків, звернулася до журналістів, аби «справа набула розголосу і нарешті почала розслідуватися», передає кореспондент CBN.

Наталя розповіла, що 2 лютого, близько 18:00, її син разом із чотирма друзями вийшли з піцерії. Зупинилися у центрі, аби дочекатися ще одного товариша. До них підійшли двоє нетверезих хлопців. Один із них падав, друзі намагалися його підняти. Нетверезий юнак, у свою чергу, сказав другові, щоб той телефонував ще одному їхньому знайомому. Той зателефонував і через хвилину на місце з’явилися 13 юнаків. Юрба почала бити потерпілих. У результаті одному зламали руку, двом вдалося втекти. Денисові перепало найбільше.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Коли відбувалася бійка, перехожі не реагували, не намагалися допомогти. У поліції сказали, що мають у розпорядженні лише дві машини, тож швидко не приїдуть. Після бійки нападники переслідували потерпілих, оскільки «дізналися, що ті звернулися у поліцію».

«Мого сина жорстоко побили, забивали ногами по голові», - сказала Наталія і додала: після цього хлопець три тижні перебував у лікарні й більше трьох місяців працював із невропатологом.

Слідство триває дев’ять місяців. Нині лише чотирьом нападникам оголосили про підозру. Матір вважає, що розслідування проводиться неефективно, і вимагає справедливого покарання для кривдників.

Каже, перед цим ці 15 юнаків у двох магазинах закуповували алкоголь. Раніше хлопці вже брали участь у групових побиттях, юнаки так «розважаються».

Адвокат Геннадій Нікішов зазначив, що правову кваліфікацію справи міняли чотири рази. Наразі нападникам інкримінують групове хуліганство, а «прокурор сказав, що потерпілі самі спровокували бійку». Хоча жоден з нападників не постраждав.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до чотирьох років. У день оголошення підозри юнакам інкримінували нанесення легких тілесних ушкоджень.

Редакція CBN чекає на коментар правоохоронців.