У Кропивницькому школярі пішли в розважальний заклад й повернулися з розладами здоров’я

Перегляди: 1085

Держпродспоживслужба області з’ясовує причини випадків погіршення стану здоров'я групи учнів у Кропивницькому.

Про це CBN повідомили у прес-службі відомства.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«До Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшла інформація від управління освіти міської ради міста Кропивницького про випадки погіршення стану здоров'я групи дітей, що навчаються в загальноосвітньому навчальному закладі №17 (шість учнів третього класу, один учень першого класу). Встановлено, що всі семеро дітей напередодні відпочивали в дитячому розважальному комплексі Crazy Land, де споживали піцу, картоплю фрі, копчену м'ясну нарізку, курячі нагетси, салати, заправлені майонезом, свіжі овочі та фрукти, соки. Також діти брали участь у майстер-класі з виготовлення желеподібної іграшки (слайм)», - йдеться у повідомленні.

Зі скаргами на погіршення стану здоров'я (підвищення температури, біль у животі, нудота, блювання, рідкі випорожнення) до медичної сестри ЗНЗ №17 звернулися двоє дітей, ще п’ятеро до медпрацівників не зверталися. Медичну допомогу дітям надавали батьки.

Випадків гострої кишкової інфекції серед учнів ЗНЗ №17 не зафіксували, однак був зареєстрований випадок захворювання на гастроентероколіт учня другого класу. На канікулах він також відпочивав у Crazy Land.

«Для з’ясування можливих причин погіршення стану здоров'я дітей спеціалісти Кропивницького міського управління Держпродспоживслужби області провели позапланове інспектування кафе дитячого розважального комплексу Crazy Land та відібрали один зразок води з водопровідної мережі, 19 змивів з об’єктів довкілля (обладнання харчоблоку, посуду, іграшок тощо), три зразки готових страв та два зразки харчових продуктів для проведення лабораторних досліджень. Наразі дослідження тривають», - сказано у повідомленні прес-служби.

Фахівці провели також санітарно-епідеміологічне обстеження ЗНЗ №17, за результатами якого грубих порушень на харчоблоці, які могли б призвести до виникнення і поширення гострої кишкової інфекції, не виявили.

Наразі в класних кімнатах першого та третього класів та в місцях загального користування провели заключну дезінфекцію з застосуванням миючих та дезінфікуючих засобів. За контактними дітьми встановили медичний нагляд, стан здоров’я учнів задовільний.

Діти, що мали погіршення стану здоров'я, повернулися до навчання (двох учнів прийнято з пояснювальними записками від батьків про стан та медичну допомогу дітям, п’ятьох – з довідками від лікаря про видужування після захворювання на ГРВІ).

Розслідування випадків погіршення стану здоров'я дітей продовжується. Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.