У Кропивницькому створили Центр допомоги учасникам АТО та переселенцям

Перегляди: 2736

З 1 жовтня у Кропивницькому розпочав свою роботу обласний ресурсний центр з питань допомоги учасникам АТО та ВПО при Кіровоградській облдержадміністрації.

Як розповів під час прес-конференції в CBN в.о. директора закладу Віктор Колінько, завдання Центру - допомагати вирішувати питання, які постають перед учасниками АТО/ООС, надавати підтримку діючим військовослужбовцям та членам їхніх сімей, сім'ям загиблих, а також внутрішньо переміщеним особам. Ще одним завданням є співпраця з громадськими та ветеранськими організацями, волонтерами та активістами.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами спікерів, зараз на Кіровоградщині проживають 14 680 учасників бойових дій та 4502 родини з Луганської, Донецької областей та АР Крим. Ці люди постійно стикаються з тими чи іншими проблемами.

Лише за місяць роботи Центру до нього звернулось більше 120 людей з питаннями, які стосувалися отримання статусу ВПО, соціальних виплат та допомоги, програми «Доступне житло», напралення до реабілітаційних закладів, земельних питань тощо.

«За місяць ми маємо вже певні напрацювання. Щоб наша робота мала кращі результати, ми плануємо провести форум. Зібрати разом представників усіх громадських, ветеранських організації області, які опікуються питаннями реінтеграції ветеранів, захисту прав військовослужбовців та членів їхніх сімей, переселенців, представників відповідних органів державні служби. Спільна взаємодія, я впевнений, допоможе скоріше та якісніше вирішувати проблеми людей», - зазначив Віктор Колінько.

Знаходиться Центр по вулиці Віктора Чміленка 53а, Контактний телефон -

099 364 4852, або можна написати повідомлення на сторінці Центру в

Facebook.