У Кропивницькому майже сотня людей опинилася на межі життя та смерті

Перегляди: 1607

Майже 100 кропивничан опинилися на межі життя та смерті - третій місяць вони не отримують необхідних ліків від хронічного неврологічного захворювання, якими держава обіцяла їх безкоштовно забезпечувати.

Про це CBN розповіла членкиня Кропивницького осередку ГО «Асоціація жінок України “Дія”» Наталія Бур'яненко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, проблеми з затримкою державного фінансування почалися ще три роки тому, і ситуація лише погіршується.

«До кінця року держпрограму вже не профінансують, - розповіла Наталія Бур'яненко. - Наступного року фінансування почнеться, може, з лютого. У міському управління охорони здоров'я до нас ставляться з великим розумінням. [Начальник управління охорони здоров’я міськради Оксана] Макарук багато разів під чесне слово домовлялася з аптекою про видачу ліків, бо відомо було, коли з'являться гроші. Але зараз вона цього зробити не може - до кінця року грошей не буде, і невідомо, чи будуть вони з січня».

Так, два протисудомні препарати, які хворий повинен приймати двічі на день протягом місяця, коштують три тисячі гривень.

«Для багатьох це непідйомна сума. Скільки можна звертатися за допомогою до небайдужих людей? Це вже системна проблема», - констатувала волонтерка.

Наталія Бур'яненко сьогодні звернулася на урядову гарячу лінію. Чекає на відповідь.