Службовий пес допомiг затримати пiдозрюваного у розбої на Кiровоградщинi

Перегляди: 884

Подiя сталася на територiї одного з сiл Знам’янського району у недiлю, 8 грудня.

Про це CBN поiнформували в ГУ НП в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До полiцiї звернулася пенсiонерка. Жiнка повiдомила, що з допомогою погроз у неї вiдiбрали грошi.

На мiсце пригоди прибула слiдчо-оперативна група та працiвники карного розшуку. Правоохоронцям вдалося визначити можливий напрямок руху пiдозрюваного.

Коли ж на мiсце прибув старший iнспектор-кiнолог кiнологiчного центру полiцiї областi Сергiй Шудря разом iз службовою собакою на iм’я Олiс, вже встановили свiдкiв пригоди та мiсце, де помітили чоловiка.

Отримавши команду вiд кiнолога, службовий пес взяв запаховий слiд та пройшов близько пiвтора кiлометри вулицями населеного пункту, аж поки не привiв полiцейських до будинку, де i переховувався пiдозрюваний.

Ним виявився 59-рiчний неодноразово судимий за майновi злочини чоловiк. Пiд час обшуку у нього вилучили речовi докази, якi вказують на його причетнiсть до скоєння даного кримiнального правопорушення. Особу затримали в порядку статтi 208 КПК України.

Проводять досудове розслiдування у кримiнальному провадженнi, розпочатому за ч.3 ст. 187 Кримiнального кодексу України «Розбiй». Санкцiя статтi передбачає покарання у виглядi позбавлення волi на строк вiд семи до 12 рокiв з конфiскацiєю майна.

Бельгiйська вiвчарка служить у кiнологiчному центрi полiцiї областi вже чотири роки. Це одна iз найдосвiдченiших собак, яка допомагає у пошуку людей, вибухiвки та зброї.