У Вільшанці хазяйнували так, що держава втратила майже 400 тисяч гривень

Перегляди: 1633

За два роки діяльність Вільшанської селищної ради призвела до втрат майже 395 тисяч державних гривень.

Про це CBN повідомили в управлінні Східного офісу Держаудитслужби в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час проведення ревізії селищного бюджету та фінансово-господарської діяльності селищної ради з січня 2017-го по листопад 2019 року аудитори виявили завищення вартості поточних та капітальних ремонтів на суму 307,2 тисячі гривень. Зокрема, вони оплатили ремонт доріг за цінами підрядника, що призвело до завищення вартості робіт на 280 тисяч.

При проведенні ремонтів дошкільних навчальних закладів, водопровідних мереж, будинку культури та будівництва біотермічно-утилізаційної ями для медичних відходів підрядник включив до актів вартість фактично не виконаних робіт на суму 26,7 тисячі гривень.

Окрім того, аудитори встановили, що селищна рада заплатила підряднику за автотранспортні послуги з навантаження та вивозу сміття, прогортання доріг від снігу тощо на майже 82 тисячі гривень більше, ніж належало.

До втрат призвело й списання продуктів харчування у дитячому садочку в завищених нормах на загальну суму 6 тисяч гривень.

За результатами ревізії аудитори склали шість протоколів про адміністративні правопорушення та проінформували про встановлені факти Вільшанське відділення поліції Голованівського відділу поліції.