У Кропивницькому завершився «Різдвяний ярмарок футзалу» (ФОТО)

Перегляди: 1546

Традиційний «Ярмарок футзалу в Кропивницькому» пройшов у спортивному комплексі «Енерго-спорт».

Ці змагання традиційно проводилися за ініціативи керівника ДЮФК «Альянс» Ярослава Карауша, який в ексклюзивному коментарі для СВN поділився своїми враженнями й родзинками цьогорічного турніру: «По-перше, я дуже задоволений, що, незважаючи на такий високий запал дітей та їхнє велике бажання перемогти у кожному поєдинку, в нас усе завершилося без серйозних ушкоджень учасників турніру. Це дуже важливо. Ну й, безумовно, нас порадувало те, що в змаганнях у різних вікових групах узяли участь рекордні 64 команди.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У нас грали близько однієї тисячі юних футзалістів з Кіровоградської, Київської, Одеської, Черкаської, Миколаївської, Харківської, Дніпропетровської та Полтавської областей. Як завжди, ми намагалися зробити так, що діти якомога більше пограли й отримали насолоду. Тому ми й розподіляли команди після першого дня відповідно до досягнутих результатів на різні ліги, щоб вирівняти конкуренцію. Матчі судили дуже кваліфіковані арбітри, які не заважали дітям демонструвати все, на що вони здатні. У нас дійсно не було переможців і переможених, адже медалі, кубки, пам’ятні фото отримали всі без винятку учасники. А ще були спеціальні призи для найкращих гравців у складі кожної команди.

Також ми долучали до нагородження відомих спортивних особистостей Кіровоградщини, таких, як голкіпер петрівського "Інгульця" Роман Льопка, паралімпійський чемпіон з футболу Євген Зінов’єв, найкращий арбітр УПЛ Віктор Копієвський, голова КОАФ Віктор Безсмертний, спортивний меценат Олександр Скляревський, заслужений журналіст України Юрій Ілючек, наша юна зірочка, гравець ФК "Шахтар" Віктор Цуканов. Вихованці ДЮФК "Альянс", які продовжують свій футбольний шлях у олександрійському "Аметисті", львівських "Карпатах" та академії ФК "Зірка" (Кропивницький), не тільки вітали учасників й бажали їм усього найкращого, але й виводили на вирішальні матчі гравців і надихали їх своїм успішним прикладом.

Скажу так, що зауважень немає до того, хто нічого не робить. Ми ж з колегами чудово розуміємо, що проведення такого масштабного дійства неможливо без маленьких проблем. Але ми завжди намагаємося враховувати свої помилки й робити змагання з кожним роком ще кращими й цікавішими. Я вдячний усім, хто допомагав, особливо Кіровоградській ОАФ, мережі магазинів Sport Discounter, магазину "Вища ліга", представникам компанії "Спектр-Агро" та, звісно, батькам юних вихованців "Альянсу". Вірю, що разом ми зможемо в майбутньому втілити в життя нашу наступну мету й зробити традиційний "Ярмарок футзалу в Кропивницькому" міжнародним».

Найкращі визначалися в окремих лігах. Але були у змаганнях володарі головних призів. Першими ще наприкінці 2019 року в боротьбу вступили юнаки 2007-2008 років народження. Тут на старт вийшли 16 команд. Переможцем стала збірна вихованців академії ФК «Зірка» та СДЮСШОР-2, яких тренують Євген Дзюбін і Дмитро Донченко. Команда «Зірка-2007-2» у фіналі здолала суперників із ДЮСШ Новомосковська. Третє місце тут посіла «Зірка 2007-1», перегравши в бронзовому двобої конкурентів із черкаської «КДЮСШ-1- Дніпро».

Також до новорічних та різдвяних свят визначилися найкращі серед юнаків 2009-2010 років народження. Головний трофей серед 16 колективів здобули футзалісти кропивницької команди «КДЮСШ-2-Піонер» на чолі з Володимиром Терешонком. Бронза дісталася збірній КДЮСШ-2, яка була сильнішою за черкаський «Дніпро», що залишився четвертим.

На початку 2020-го серед дітей 2011-2012 років народження найсильнішою стала кропивницька «Зірочка» (тренер Олександр Гайсенок), яка у фіналі з рахунком 3:1 перемогла кременчуцький «Ягуар». У бронзовому матчі «Оріон» із Київщини здолав олександрійський «Аметист» - 2:0.

Серед хлопчаків 2008 року народження та молодших, де змагалися вісім колективів, найсильнішу лігу виграли футзалісти кропивницького «Лідера». Вихованці Валентина Черноівана не залишили шансів на перемогу в фіналі одноліткам із «Альянсу-Д-1» - 6:0. Учні Олексія Коваленка з кропивницького «Спартака» фінішували третіми, здолавши конкурентів із «Альянсу-К» 3:2.

Серед хлопців 2007 року народження і старших у поєдинку за третє місце володаря бронзи визначила лише серія післяматчевих пенальті. Основний час протиборства між «Зірочкою» та «Зіркою» завершився внічию 2:2. У футзальній лотереї більше пощастило «Зірочці» - 3:1. А фінальну золоту крапку масштабного спортивного свята поставили господарі змагань із ДЮФК «Альянс». Підопічні Ярослава Карауша в фіналі забили суперникам із КДЮСШ-2 шість м’ячів і пропустили у власні ворота лише два голи – 6:2.