На Кіровоградщині вдруге закликали нардепів не змінювати Конституцію

Перегляди: 1084

Міські голови Новоукраїнки Олександр Корінний та Олександрії Степан Цапюк першими серед лідерів місцевого самоврядування підписали другу спільну заяву щодо загроз, які містяться в проекті Закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)», повідомили CBN у прес-службі Асоціації міст України.

Заява адресована президенту, уряду, парламенту, послам країн Великої сімки в Україні, представництву ЄС в Україні, а також широкій громадськості.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Представники Асоціації міст України знову закликали народних обранці не голосувати за цей закон.

«... Оскільки ключова вимога попередньої спільної заяви щодо необхідності публічного обговорення проекту змін до Конституції України зі спільним напрацюванням виваженої редакції законопроекту, що було би нормальною практикою в демократичній країні, не зважаючи на велику кількість підписантів спільної заяви, не зважаючи на окремі заклики асоціацій місцевого самоврядування до спільного доопрацювання проекту змін, не зважаючи на аналогічні заклики представництва Європейської комісії в Україні, євродепутатів, спецпредставника уряду Німеччини, а також посольств Німеччини та Канади в Україні, була проігнорована», - йдеться у листі.

Нагадаємо, що першу спільну заяву підписали понад 200 лідерів місцевого самоврядування та експертів.