Екс-керiвнику ДСНС Кiровоградщини загрожує до 5 рокiв тюрми через пожежi в Одесi

Перегляди: 1849

Колишньому начальнику Головного управлiння Державної служби України з надзвичайних ситуацiї в Одеськiй областi Вiктору Федорчаку, який до 2015 року обiймав цю посаду на Кiровоградщинi, повiдомили про пiдозру.

Про це CBN поiнформували в Державному бюро розслiдувань.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Експосадовця пiдозрюють у неналежному виконаннi своїх службових обов’язкiв, що спричинило тяжкi наслiдки (ч. 2 ст. 367 Кримiнального кодексу).

Будучи вiдповiдальним за здiйснення державного нагляду у сферi пожежної та техногенної безпеки, Вiктор Федорчак неналежно виконував свої службовi обов'язки. У результатi у 2017 та 2019 роках в Одесi сталося чотири масштабнi пожежi:

на територiї комунального позашкiльного навчального закладу «Одеський мiський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс «Вiкторiя»;

на територiї комунального некомерцiйного пiдприємства «Одеський обласний центр психiчного здоров’я»;

у примiщеннi готелю «ТОКIО СТАР»;

у примiщеннi ДВНЗ «Одеський коледж економiки, права та готельно-ресторанного бiзнесу».

Пожежi призвели до загибелi 32 людей, а також спричинили матерiальну шкоду на загальну суму чотири млн 907 тис. 589 грн.

У разi доведення вини експосадовцю загрожує покарання у виглядi позбавлення волi на строк вiд двох до п’яти рокiв з позбавленням права обiймати певнi посади чи займатися певною дiяльнiстю на строк до трьох рокiв та зi штрафом вiд 250 до 750 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян або без такого.